Nederlands

ChoNU

Children of North Uganda Foundation - Education in Uganda

ChoNU

News

Official opening

The new ChoNU room opened officially on november 6th, 2016.
De directeur van de basisschool heeft de organisatie van de heropening voor zijn rekening genomen. Alle kinderen van de basisschool waren uitgenodigd om te komen.
Traditioneel worden er in Oeganda bij officiele gelegenheden veel speaches gehouden. Vandaag werd een toespraak gehouden door de directeur van de basisschool, James Atindo (de Oegandese vrijwilliger bij ChoNU) en door Joop de Jong (voorzitter ChoNU).
Daarna ging iedereen naar het nieuwe lokaal waar de officiƫle opening plaatsvond. Daar werd een lint doorgeknipt en daarna feestelijke confetti geknald met confetti knallers.

Festival

Aansluitend aan de opening vond er een festival plaats voor alle kinderen van het dorp. Er was een tent neergezet, daarin was muziek en er werd volop gedanst. Vrijwilligers uit Masaka waren meegekomen om te assisteren. Kinderen konden o.a. snoephappen, zaklopen, doppen werpen, schminken en voetballen.

Een echte professionele clown kwam langs om de kinderen te vermaken. Dit was de eerste keer dat zij een clown zagen. In het begin zag je de kinderen dan ook wat raar kijken, maar heel snel had men door dat een clown erg leuk en grappig is.
Ruim 250 kinderen hebben genoten van dit festival.
markt

Op 3 september stond ChoNU met een kraam op de jaarmarkt in Spanbroek. Hierop lagen originele artikelen uit Oeganda. Onder andere mandjes gevlochten van riet, kettingen met kralen van papier, tassen van stof met Oegandese print. Alles in vrolijke kleuren. Ook waren er orginele voetbalshirts van het Oegandese voetbalteam te koop.

Daarnaast hadden we op een deel van de kraam de actie: boeken voor books. Gekregen boeken werden verkocht en van de opbrengst worden boeken in de lokale taal in Oeganda gekocht.